Uutiset

26.2.2024HöySä etsii uusia kenttäpelaajia sekä maalivahtiaLue lisää »10.4.2023HöySän kausi päättyi tuttuun tapaan säilymiseen kolmosdivarissaLue lisää »

Sarja: II-div. 08-09

Höysän kahden ottelun voittoputki katkesi tärkeässä kotiottelussa SB-97 vastaan kun vaihdetta ei meinattu saada millään silmään. Liekö naiskauneus ja pienet nyytit katsomossa vieneet parhaat mehut HöySältä kun järvenpääläiset matelivat helpon näköisesti 0-4 johtoon jo avauserässä. Kun toinen tuomareista vielä yritti parhaansa mukaan vaikeuttaa kummankin joukkueen peliä, oli pitkä iltapuhde vielä tarvottavana. Ei liene kellekään salibandyn ystävälle yllätys kenestä oli kyse.

Täysin luokattoman erän jälkeen kunnon läksytys pukukopissa olikin paikallaan jotta aneemiseen touhuun saatiin edes jotain järkeä. Toinenkin erä alkoi vielä murheellisesti kun Simon ensimmäisen erän vielä viimeisellä minuutilla hölmöilemän tuplakakkosen SB-97 päätti tyylillä. Liikkuvat taakse ja veto viivasta suoraan syötöstä painui maalin kattoon, 0-5.

Näin monta maalia siis piti antaa eteen ennen kuin alkoi tapahtua. Kuparisen rikkoi Pedu, jonka laukaus Janin syötöstä lipui lopulta veskarin längistä maaliin. Höysän jalka alkoi liikkua eri malliin ja tilanteita alkoi syntyä, mutta eipä taas aikaakaan kun järvenpääläiset palkittiin alivoimalla. Vierailijan veskari heitti hyökkääjän vastaiskuun ja eikös tuomari vetänyt ässän hihasta ja peli rankkarista 1-6. Peliote kuitenkin säilyi HöySällä ja minkä lie turhanpäiväisen jäähyn aikana Lasse rankaisi ylivoimalla Mäksän hyvin ajoitetusta poikittaissyötöstä.

Kolmas erä aloitettiin puolestaan HöySän ylivoimalla ja 40 sekunnin jälkeen kaivettiinkin taas palloa vierailijan verkosta. Lasse purkitti toisen ylivoimamaalinsa Janin toimiessa tarjoilijana. Kolmannessa erässä tahtoa alkoi jo löytyä ja ajassa 43.00 ykköskenttä toi jo Höysän kahden maalin päähän. Yleisö haukkoi taas henkeä ja kaikilla muillakin ehti lentää kärpäset suuhun ennen kuin jäähypenkille arvottiin lopulta Jani, mistä lie. Uhrautuvan alivoiman päätteeksi Lasse ja Mika pääsivät jopa 2-1 hyökkäykseen, kunnes Mika unohti pallon matkasta ja sieltähän sitä haettiin palloa taas HöySän verkosta. HöySä haki vimmatusti vielä kavennusta ja peli pyörikin vimmatusti vierailijan päässä, kunnes riskinotto kostautui ja SB-97 pääsi vastahyökkäyksestä iskemään ratkaisevan tuntuisesti 4-8. Heti seuraavassa vaihdossa Marekin syötöstä Lasse viimeisteli vielä hattutemppunsa, mutta eroa oli jo liikaa ja loppulukemat 5-9 syntyivät tyhjään maaliin.

Loppuhetkillä Akin taklauksesta saamaa ottelurangaistusta lukuun ottamatta peli oli melko siistiä ja normaali kakkosdivariottelu. Silti oli itkussa ja naurussa puolin ja toisin pidättelemistä, kun pilliin vihellettiin milloin mitäkin täysin neitimäisiä ja pelin hengen vastaisia ratkaisuja. Sanottakoon että linja oli tasapuolinen, mutta roolileikit ja junioripelit ovat erikseen. Kaikki kunnia toiselle tuomarille, josta ei kenellekään jäänyt merkintää mielensopukoihin.

Voittoa ei kuitenkaan tällä ratkaistu, sillä vastaavaan koomailuun ei loppupeleissä HöySällä ole varaa. Mikäli sarjapaikka halutaan säilyttää, ei pelejä voida aloittaa vapaalla vaan vaihde pitää olla silmässä heti pelin alusta asti.