Uutiset

26.2.2024HöySä etsii uusia kenttäpelaajia sekä maalivahtiaLue lisää »10.4.2023HöySän kausi päättyi tuttuun tapaan säilymiseen kolmosdivarissaLue lisää »

Pelatut ottelut

16.3.2024 13.00
HöySä Salibandy - Nikinmäki United7 - 7 » 9.3.2024 10.30
SBS Kings II - HöySä Salibandy8 - 3 »

FB Falcons - HöySä (3 - 4)

Aika: 25.1.2009 18.30
Paikka: THT-Center - Kauklahti
Sarja: II-div. 08-09


HöySä pääsi kiinni kauden ensimmäiseen voittoputkeen kaatamalla uhrautuvan taistelun jälkeen FB Falconsin 4-3. Peliin lähdettiin pitkälti samoin eväin kuin voittoisassa Takatolppapelissä tavoitteena saada pallollinen peli haltuun. Ruotuun palasivat myös toiselta pallonpuoliskolta kapteeni OJ ja Thaimaan talentti Tete. Ossin johdolla hyvin löytyneet ketjukoostumukset saatiin kasaan yhtä poikkeusta lukuun ottamatta. Iken ja Markon keskelle istutettiin Mika, joka ei kuitenkaan antanut uuden roolin häiritä vaan hoiti hommansa vakuuttavasti.

Sunnuntai-illan tansseissa rytmi vaihtui erästä toiseen. Ensimmäinen erä mentiin tasaisissa merkeissä, kunnes Falconsin ainoan jäähyn HöySä kuittasi komeasti ajassa 15:15. Pallon ”Mäksälle”, ranteet lukkoon ja kädet pystyyn. Tästä alkoikin HöySän hurmos kun seuraavassa vaihdossa Ike riisti aktiivisella karvauksella pallon hölmistyneeltä Jani Väänäseltä, röyhkeä ajo maalille ja siellä lepää. Kolmeen nollaan asialla veljesparista hoikemmat ja vielä ennen erän loppua Pedu kyyditti pallon isännän elkein aina omasta kulmasta loppuun asti veivaten vielä vastaan tulleen maalivahdin sivuun. Joka kenttä maalasi ja kun ylivoimakin toimi kerran murhaavasti, oli taululla kahdenkympin jälkeen vakuuttava 4-0. Peli oli kuitenkin täysin kesken eikä vanhoja kettuja moiset lukemat vielä hirvitä.

Toiseen erään lähdettiin samoin eväin pyrkien hyvään pallolliseen peliin ja rankaisemaan virheistä armotta. Erän vanhetessa ote kuitenkin siirtyi Falconsille. Liika passivoituminen ja varsinkin huolimaton pallollinen peli toi paineen Höysän päähän, mutta tiivis puolustus ja Akun lämmittelyssä kovia kokeneet sormet pitivät lukemat kurissa. HöySä käytti erässä myös aikalisänsä, ja kun hyvistäkin paikoista huolimatta ei kumpikaan saanut palloa verkkoon, oli Falconsin ribarista tekemä ylivoimamaali Lassen jäähyn ohella erän ainoa tilastomerkintä.

Ratkaisuerään lähdettiin jännittävissä tunnelmissa. Kumpikin joukkue panosti aktiiviseen paineen antamiseen, mutta peli pyöri ajoittain sitkeästi Höysän kulmissa. Kolme kentän ansiosta jalkaa kuitenkin riitti uhrautuvaan puolustukseen tolppien kilistessä molemmissa päissä. Kolmannessakin erässä vihellettiin Höysälle yksi jäähy, joka onneksi saatiin tapettua tuloksekkaasti. HöySän vakuuttava johto säilyi viimeisille minuuteille asti, kunnes vasta ilman maalivahtia pelannut Falcons viimein kavensi Väänäsen maalilla. Kun vielä seuraavassa vaihdossa edelleen ilman maalivahtia jatkanut kotijoukkue onnistui uudelleen, oli katsomossa jo kynnet syöty. Strömstenin kaukolaukaukseen sai Falcons pelaaja mailanvartensa väliin ja viimeiset minuutit muuttuivat todelliseksi trilleriksi.

Vielä oli ”tuhat taalaa” jaossa kummassakin päässä, mutta HöySä-maali varjeltui ja tanssit tähtien kanssa päättyivät iloiseen voittoon. Tämäkin voitto oli lopulta järkälemäisen kiven takana, mutta vastaavalla asenteella on hyvä lähteä itseluottamusta uhkuen kohti kauden tärkeimpiä pelejä.

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
0 - 100:00Männikkö JuhaSaharinen Pekka
0 - 200:00Latostenmaa IikkaEi syöttäjää
0 - 300:00Pousi PatrikPousi Panu
0 - 400:00Saharinen PekkaMännikkö Juha
1 - 400:00VastustajaEi syöttäjää
2 - 400:00VastustajaEi syöttäjää
3 - 400:00VastustajaEi syöttäjää
Jäähyt:
AikaRangaistu pelaajaRangaistus
00:00Vastustaja2 min
00:00Vakkila Simo2 min
00:00Pakarinen Lasse2 min
00:00Kulmala Aki2 min
Torjunnat:
Pitkänen Arto: 0 torjuntaa
Vastustaja: 0 torjuntaa
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
1Pitkänen Arto
Maalivahti
3Hämäläinen Hannu
Puolustaja
4Pesälä Aleksi
Puolustaja
8Koivu Mika
Hyökkääjä
8Kuusela Jani
Hyökkääjä
9Kulmala Aki
Puolustaja
10Latostenmaa Iikka
Hyökkääjä
14Vakkila Simo
Puolustaja
16Pousi Patrik
Hyökkääjä
19Honkanen Olli
Puolustaja
19Saharinen Pekka
Hyökkääjä
21Koivu Juha
Hyökkääjä
26Männikkö Juha
Hyökkääjä
27Pousi Panu
Hyökkääjä
33Lehtinen Marko
Hyökkääjä
39Alilonttinen Mikko
Maalivahti
40Savolainen Karri
Puolustaja
45Pakarinen Lasse
Hyökkääjä