Uutiset

26.2.2024HöySä etsii uusia kenttäpelaajia sekä maalivahtiaLue lisää »10.4.2023HöySän kausi päättyi tuttuun tapaan säilymiseen kolmosdivarissaLue lisää »

Sarja: II-div. 08-09

Syyskierroksen päätösotteluun Keravalle lähdettiin luottavaisena, vaikka vastassa olikin ennakkoon kokenut ja kaudella voittamaton Kaneetin edustusjoukkue. Pelikieltojen ja maailmanmatkaajien takia kentät laitettiin uuteen uskoon ja täysin uniikkina kaverina HöySän paidassa hääri Juha Männikkö, jonka siirtopaperit saatiin parahiksi kuntoon sarjakärkeä vastaan.

Ottelu lähti odotetusti käyntiin Kaneetin vyöryttäessä hyökkäyksiään HöySän päätyyn, mutta kurinalainen puolustus piti Kaneetin pois parhaasta sektorista ja pelin edetessä HöySäkin sai painetta vastustajalle. Kaneetin sai kaipaamansa  avausmaalin merkkausvirheen jälkeen, mutta jatkoi päättäväisesti omaa peliään ja saikin tilanteen tasoihin erän loppupuolella. Uusittu ykköskenttä päätti vastahyökkäyksen näyttävällä syöttöketjulla Patrik Pousin toimessa lopulta viimeistelijänä.

Toiseen erään lähdettiin myös hyvällä ja kurinalaisella asenteella, joka selvästi sai Kaneetinkin pelaajat ajoittain lämpenemään ja turhautumaan. Painetta saatiin siirrettyä entistä enemmän kotijoukkueen pyhälle maalle. Ykköskenttä piti pitkään päädyssä painetta, kunnes Marko Lehtinen kisutteli maalin takana, ”älä lähre sinne” ja pallo Patun lapaan tolpalle, joka upotti pelivälineen lähes tyhjään rysään maalivahdin lähdettyä jo toiselle puolelle. 2-2 tasoitus syntyi kuitenkin melkoisella virvelillä, kun sarjan maalitykki Jyri Laine käytti riiston jälkeen vapaan tilan hyväksi ja viritti kierrosta pallon ylälyygaan.

Muutaman kerran olivat laidat kovilla vaikka rehdisti pelattiinkin. HöySä peitti Kaneetin laukaukset hyvin myös alivoimalla, mutta Laten ollessa jo hyppäämässä takaisi laatikkoon, Kaneetti kuitenkin rankaisi. Heikko purku koitui kohtaloksi kun Kaneetti käytti jäähyn loppusekunnit tehokkaasti. Toisen erän viimeiset viisi minuuttia olivatkin HöySälle tuskaiset. Edes ”parhaat kaverit” eivätkä Akun loisto-otteet enää auttaneet kun Jyri Laine paukutti toistuvista merkkausvirheistä hattutemppunsa ja kolmanteen erään lähdettiinkin jo Kaneetin selkeästä 5-2 johtoasemasta. Tulipahan ainakin selväksi mitä treeneissä tulee painottaa.

Vielä oli kuitenkin turha öljytä köyttä. Itseluottamus oli kuitenkin hyvä, sillä edelliset kaksi erää osoittivat HöySän pystyvän hyväänkin joukkuepeliin taitavaa vastustajaa vastaan. Mitään hävittävää ei ollut, ainoastaan nautinto saada haastaa kova vastustaja. Kaikki vaan peliin ja sokat irti lauantain pikkujouluissa!

Kolmanteen erää HöySä saikin luotua entistä enemmän painetta. Ajassa 48.22 HöySä vihdoin onnistui, Jonne Lahtisen kulmasta lähettämä pallo meni Juha Männikön sipaisusta takaa nousseelle Simolle, joka ruoski pallon vasempaan mutkaan. Vain hetki tästä HöySä kuitenkin sekoili oman maalin takana ja niinhän se oli taas pallo verkossa.

Tällä kertaa kova yritys kuitenkin palkittiin jäähyllä kun vastustaja osui pahasti Juha Koivun raiteille. Tällä kertaa ei oltu hereillä eikä peitetty vaarallisinta syöttöä ja Laine sai tarkan syötön jälkeen kuljettaa pallon kulmilta reppuun. Eipä kuitenkaan harmiteltu vaan tultiin vielä peliin takaisin 7-4 tilanteeseen Pousien nuorimman tarjotessa Patulle hattutempun. Lopun rypistys toi paikkoja kumpaankin päähän ja loppuluvut 8-4 teki kukas muu kuin Jyri Laine (5+2).

Kaiken kaikkiaan hyvä vääntö vaikka takkiin tulikin. Sama asenne, maltti ja pelirohkeus pitää saada joka otteluun, jotta alkaa plussa palloja putoilla. HöySän parhaana palkittiin ansaitusti Marko Lehtinen jonka oivaltavista syötöistä saivat Pousit nauttia. Myös Aku piti maalillaan joukkuetta taas kerran loistavasti pystyssä.