Uutiset

26.2.2024HöySä etsii uusia kenttäpelaajia sekä maalivahtiaLue lisää »10.4.2023HöySän kausi päättyi tuttuun tapaan säilymiseen kolmosdivarissaLue lisää »

Sarja: II-div. 08-09

Kauden tappioilla aloittanut FB Falcons saapui lauantaina 18.10. Ruskeasuon Arena Centeriin metsästämään kauden avauspisteitä. Falcons oli saanut kasaan kauden ennätysmäärän pelaajia 1+11, joten tosissaan salibandykonkarit mielivät pisteitä. Mm. kaudella 98-99 Oilersissa kultaa voittanut Juha Markelin aloitti kautensa tässä ottelussa. Akseli Ahtiaisen puuttuminen tiesi kuitenkin HöySän pakeille hivenen rauhallisempaa iltaa.

HöySä sai otteluun hyvän alun, kun maalille noussut puolustaja Karri Savolainen teki ottelun avausmaalin ajassa 7:25 Jani Kuuselan hyvästä passista. Falconsin Juho Seppälä tosin kuittasi jo seuraavassa vaihdossa tarkalla laukauksella pienestä kulmasta aivan yläkulmaan. Syötön maalintakaa tarjoili vanha seurakaveri Oilersista Mikko Lindfors. Ottelun alku oli melko kyttäilevää ja Falconsin karvaus pysyi matalalla. HöySä piti suurimman osan erästä palloa, mutta ei onnistunut enää maalinteossa. Falcons pyrki iskemään nopeasti vastaan ja syöttelemään hyvin toiseen altoon ja etenkin maalintakaa etsimään vapaita lapoja kuten avausmaalissa, mutta eivät hekään onnistuneet lisää maaleja tekemään.

Toinen erä alkoi pitkälle samoissa kyttäävissä tunnelmissa kuin ensimmäinen. Molemmilla joukkueilla oli kuitenkin muutamia hyviä tilaisuuksia iskeä lisää maaleja, mutta maalivahdit molemmissa päissä pitivät verkkonsa pitkään puhtaana. Falconsin johtomaali syntyi vasta ajassa 34:03, kun Klaus Justander syötti hyvin 3vs2 -vastahyökkäyksestä Jani Väänäselle vapaan vetopaikan eikä Väänänen erehtynyt. Falcons siirtyi pian jo 1-3 -johtoon Jere Lehtosen tarkalla laukauksella melko pienestä kulmasta. Näissä numeroissa lähdettiin myös erätauolle.

Kolmanteen erään HöySän valmentaja Terho Laaksonen kavensi peluutuksen kahteen ketjuun ja samalla toiseen hyökkäysketjuun Jonne Lahtinen siirtyi sentteriksi laidoillaan Jani Kuusela ja Pedu Saharinen. Muutokset toivat kaivattua tulosta ja HöySä sai paineen hyvin Falconsin kenttäpäätyyn. Maalin muodossa tulosta tuli ajassa 44:57, kun Jani laukoi kavennuksen yläkulmaan Jonnen syötöstä. Tästä paria minuuttia myöhemmin Ossi Hyyti toi HöySän jo tasoihin, kun hyvä ranteella lähtenyt kaukolaukaus pomppi sisään maalinedusruuhkasta. Syöttöpiste Lasse Pakariselle. HöySän tehohetki sai jatkoa jo seuraavassa vaihdossa, kun Pedu vapautti hienolla syötöllä maalintakaa Janin maalintekoon. Minuutti tästä uuteen kuosiin laitettu ketju rankaisi jälleen Jonnen ollessa maalintekijä harvinaiseen syöttövireeseen yltäneen Pedun esityöstä. Toivottavasti Pedun vire ei jää tähän otteluun! Tilanne jo 5-3 HöySälle. Seuraavassa vaihdossa onnistui puolestaan jälleen toinen ketju Patrik Pousin upottaessa pallon keskisektorista Panu Pousin hyvästä syötöstä. Näin HöySä oli tehnyt peräti viisi maalia reilussa neljässä minuutissa.

Valitettavasti kotijoukkueen ote herpaantui aavistuksen ja seuraavassa vaihdossa Juha Markelin löi irtopallon verkkoon maalinedestä ja toi Falconsin jälleen peliin mukaan. Tilannetta edelsi HöySän erinomainen maalipaikka jo 7-3:een, josta ei kuitenkaan rankaistu. Yhä erittäin vaarallinen maalintekijä Juho Seppälä kavensi tilanteeksi jo 6-5 röyhkeällä ajolla maalille ja nostamalla pallon läheltä ylös ja peli oli jälleen täysin auki. HöySä piti päänsä kuitenkin kylmänä nopeista kavennuksista huolimatta, eikä Falcons enää päässyt juuri maalia hätyyttelmään. Reilu viisi minuuttia ennen kolmannen erän loppua Falcons sortui peräkkäisiin jäähyihin ja lopulta Jonne Lahtinen pääsi lakaisemaan pallon takatolpalta verkkoon 5vs3 -ylivoimalla Lasse Pakarisen syötöstä. HöySä vapauttavan oloisesti 7-5 -johtoon. Lopussa Falcons pääsi vielä yrittämään kavennusta ylivoimalla Karri Savolaisen rikottua maalinedessä jäähyn arvoisesti. Falcons otti maallivahdin pois, mutta laukaukset olivat kuitenkin yllättävän luokattomia ennen kuin siihen asti hyvin pimennossa pidetty Sami Strömsten antoi hyvän syötön toiselle laidalle, josta liigakonkari Jussi Lehto laukoi suoraan pallon verkkoon. Viimeisellä minuutilla Falcons ei onnistunut enää luomaan vaarallisia paikkoja, HöySän pelatessa fiksusti kellosta sekunnit pois. Näin tärkeät pisteet Höyläämötielle Falconsin jäädessä metsästämään avauspisteitä tulevista otteluista.

Pisteiden lisäksi ottelussa oli hyvää HöySän kannalta tehojen ja ennenkaikkea maalintekopaikkojen aiempaa tasaisempi jakautuminen. Kolmannessa erässä molemmat hyökkäysketjut saivat paineen hyvin Falconsin päätyyn ja luotua paljon paikkoja. Ja nyt hyvät paikat käytettiin myös erinomaisesti hyödyksi. Maalissa Mikko Alilonttinen pelasi erinomaisesti ja torjui hyvällä prosentilla Falconsin hyviä ja kovia laukauksia. Tärkeää oli myös jäähyjen vähyys, sillä ylivoimalla Falcons on varmasti yksi sarjan parhaita. HöySän seuraava ottelu on perjantaina, jolloin vastaan asettuu SB-97 Järvenpäässä.