Uutiset

26.2.2024HöySä etsii uusia kenttäpelaajia sekä maalivahtiaLue lisää »10.4.2023HöySän kausi päättyi tuttuun tapaan säilymiseen kolmosdivarissaLue lisää »

Sarja: II-div. 08-09

Puitteet kauden alkuun olivat Porvoossa mainiot, kun Kerkkoon Urheilijat oli HöySän isäntänä. Yleisöä tosin ei mainoksista huolimatta ollut kauden avaukseen kovin paljoa vaivautunut. Ehkä pääsylipun korkea hinta oli karkoittanut innokkaimmat kotijoukkueen fanit. Tosin ei niitä lipunmyyjiäkään näkynyt.

KU oli saanut jalkeille kaksi täyttä kentällistä, kun HöySällä puolestaan riitti pelaajia jopa yli kolmeen kenttään. Kauden avaus oli alkuun tunnustelevaa molemmin puolin, mutta heti oli nähtävissä, että KU lähti rakentamaan peliä pitkillä kaaripalloilla ylhäällä kyttääville kolmelle hyökkääjälle. Hyökkääjien ja puolustajien etäisyys oli parhaimmillaan varmaan lähemmäs 30 m, varsin mielenkiintoinen strategia siis. Tämä oli joka tapauksessa tuottaa tulosta jo ajassa 5:54, kun Simo Vakkila katkaisi yhden näistä pitkistä avauksista aavistuksen korkealta ja tilanteesta tuomittiin KU:lle rangaistuslaukaus. Ehkä hivenen kyseenalaisesta tuomiosta johtuen KU:n pelaaja tyytyi varsin heppoiseen laukaukseen, jonka maalissa pelannut Aku hienosti torjui. HöySä iski pian tämän jälkeen, kun Lasse Pakarisen hyvän riiston jälkeen Patrik Pousi sai hyvin tilaa oikeassa hyökkäyskulmassa. Patrik löysi maalin takakulmalle unohdetun veljensä Panun ja Panu pääsi iskemään lähes tyhjiin HöySän avausmaalin II-divisioonassa. Jo seuraavassa vaihdossa Marko Lehtinen lisäsi johtoa 0-2:een päästyään hivenen varkain nokikkain maalivahdin kanssa ja tuikkaamalla pallon verkkoon. Pian tämän jälkeen tulikin HöySälle ottelun musta hetki, kun KU iski vajaassa kolmessa minuutissa peräti kolme maalia. Tässä tilanteessa lähdettiin myös erätauolle.

HöySä kokosi rivinsä toiseen erään ja hallinta pysyi hyvin KU:n päässä. Pian juhlittiinkin jo 3-3-tasoitusta, joka syntyi Aleksi Pesälän hyvästä laukauksesta maalinedusruuhkaan. Tuomari kuitenkin hylkäsi maaliin nähtyään pallon hipaisseen maalin edessä maskia tehneen Panun kenkää. Totuuden nimessä on sanottava, että vastaavista tilanteista vähintään 9/10 hyväksytään mukisematta. Tämän ei kuitenkaan annettu masentaa ja hallinta pysyi HöySällä KU:n muutamista vastahyökkäyksistä huolimatta. Tärkeää tasoitusta saatiin odottaa lopulta erän loppupuolelle asti, jolloin ajassa 37:26 Panu iski ottelun toisen maalinsa. Panu kurotti irtopallon itselleen ja sijoitti sen tarkalla laukauksella takakulmaan.  Lasse Pakariselle tästä maalisyöttö. HöySältä hyvä erä, jossa tapettiin mm. tärkeä 5-3-alivoima.

Viimeiseen erään lähdettiin jatkamaan samaan malliin ja luottamalla, että hyvät maalipaikat lopulta johtavat tarvittaviin maaleihin.  HöySän voittomaali syntyi ajassa 56:07. Paine oli jälleen hyvin KU:n päädyssä, kun pallo pelattiin Lasselle. Parin kiemuran jälkeen Lasse laukoi vähän huonostakin sektorista pallon kohti maalia, josta se parin pompun kautta lopulta löysi tiensä yli maaliviivan. Kolmannessa erässä myös KU:lla oli muutama hyvä paikka iskeä maali, mutta tilanteet ajautuivat aavistuksen liian lähelle, jolloin Aku pääsi hyvin peittämään. HöySä säilytti aktiivisen otteen ottelun loppuun asti ja  KU pysyi pois parhaalta maalintekosektorilta. Aivan ottelun lopussa Patrik Pousi vapautti Jonne Lahtisen viimeistelemään loppulukemat 3-5 tyhjään maaliin.

HöySä sai kaudenavauksesta lopulta ansaitun työvoiton, mutta jatkossa hyvät maalipaikat on syytä käyttää paremmin hyödyksi.  Kuten otteluennakossa jo ounasteltiin KU koostui rutinoituneista pelaajista ja myös taitoa löytyi. Vastaavilla otteilla joukkue tulee varmasti vielä napsimaan pisteitä koviltakin joukkueilta, varsinkin jos saa vielä vähän leveyttä lisää riveihinsä. KU:lle kiitokset myös hyvin järjestetystä ottelusta.