Uutiset

26.2.2024HöySä etsii uusia kenttäpelaajia sekä maalivahtiaLue lisää »10.4.2023HöySän kausi päättyi tuttuun tapaan säilymiseen kolmosdivarissaLue lisää »

Sarja: SSBL 3.div

Campo-Sport Centerin hämärtyvässä illassa Höysän toiseksi vastustajaksi juoksentelivat turnauksen isäntäjoukkueen Gospel Teamin urhot. Gospeleilla oli päivän turnajaisista allaan putoamiskamppailun kannalta tärkeä voitto Herusteen vireestä (HeVi). Voiton ansiosta putoamisviiva oli heillä enää vain yhden pisteen päässä. Vastaavasti Höysä halusi ehdottomasti säilyttää vielä mahdollisuuden pelata viimeisessä turnauksessa suorasta noususta kakkoseen. Asetelmat antoivatkin odottaa illat ottelusta tiukkaa rutistusta!

Tunnin intensiivisen palautumisjakson jälkeen Höysä oli selvästi paremmin latautunut otteluun, mikä näkyikin heti tulostaululla 0-1 tappioasemalla kellon näyttäessä 05.26. Pauhu-ottelun tasapeli oli kuitenkin motivoinut Höysän ja pelaamisesta näkyi, että nyt on tosi kyseessä, eikä ottelussa tultaisi antamaan tärkeitä sarjapisteitä ilmaiseksi.

Ensimmäiseen erään saatiin kunnolla sähköä ajassa 09.42, kun Mika ”hahmo” Koivu juoksi kiinni ja hoiteli oikealta laidalta yksin läpi karanneen vastustajan huitomalla ja potkimalla (94) – seurauksena vastustajalle rangaistuslaukaus. Höysän maalissa torjunut Mikko päätti harhauttaa ampujaa esittämällä maalialueen reunassa komean kukkotanssin, jota myös tuomarit kehuivat kommentilla ”poika hei, aloitetaan sieltä maaliviivalta”. Liekö tanssi tehonnut, kun vasemman kainalon alle tarkoitettu löysähkö rystysiirto pysähtyi veskan panssariin.

Rangaistus saatiin kuitattua, mutta erän lopussa ajassa 14.31 Gospel Team siirtyi väkisin jo 0-2 johtoon. Turnaukseen modifioitu Höysän ykkönen ei tästä lannistunut, vaan seitsemän sekuntia edellisestä ottelussa lähes joka paikkaan ehtinyt Mika kavensi pelin Panun syötöstä, ja erätauolle päästiin lähes tasatilanteessa 1-2.

Toisen erän alkuun Höysän ykkösessä nyt pakin paikkaa pelannut ”Ymmerstan hurrikaani” Lasse Pakarinen näytti maalijyvän olevan pakkinakin kohdallaan. Pallo vasemmalta laidalta verkkoon Patrik Pousin tarjoillessa. Vain reilu minuutti tästä, Lasse taisteli omassa päässä rinta rinnan läpi juoksevan vastustajan kanssa. Lasse rappasi ankarasti, mutta silti vastustaja onnistui nostamaan pallon vastaan yrittäneen Mikon ylitse – ja pelitilanteeksi 2-3.

Höysän kissalauma jatkoi totutusti pelaamista kovaa ja korkealla. Tämä aiheuttikin vastustajissa lievää hermoilua, ja ajassa 26.26 Gospelin miestä jo passitettiin väkivaltaisuudesta viiden minuutin istunnolle. Höysän ylivoima pyöritti näyttävästi palloa viivassa, mutta kunnon vedot jäivät puuttumaan. Höysän tehottomuudesta tuskastuneena vastustaja antoi erän loppuun vielä mahdollisuuden petrata suoritusta kolmella viittä vastaan. Hyvistä yrityksistä huolimatta toiselle erätauolle siirryttiin kutkuttavasti tilanteessa 2-3.

Kolmannen erän alussa Gospelin väkivaltaisen ja vaarallisen pelaajan istuessa tuomioitaan, Höysä pyöritteli tuloksetta jäljelle jääneen YV-minuutin. Peli jatkui vauhdikkaana hyökkäysten vyöryessä päästä päähän. Erän kuudennella minuutilla nähtiin yksi päivän komeimmista suorituksista, kun Mika ”jälleen esillä” Koivu pysäytti keskialueen oikeassa laidassa vastustajan orastavan 3–2-hyökkäyksen notkealla polvistumisella. Vastustajan vielä ihmetellessä tapahtunutta, oli Mika ottanut jo muutaman metrin terävät ja siirtänyt ottelun napakalla rannelaukauksella tasoihin 3-3, ajassa 36.41.

Tilanne löi heti painetta vastustajan harteille, ja vain puolen minuutin kuluttua tasoituksesta, vastustaja esitti vaarallisen pelin (67), jonka seurauksena Höysä pääsi jälleen kokeilemaan ylivoimaa. Tällä kertaa ylivoimakuvioksi vaihdettiin Gospel Teamin maalialueen reunaan rakennettu kymmenen miehen rykelmä, jossa palloon yritettiin osua vuoron perään. Voittajaksi selvisi Höysän ”kevyt suuri mies”, Patrik Pousi, kopauttamalla pallon Olli Honkasen tarkasta syötöstä rystyltä maaliin ajassa 37.21. Suoritus sai jopa ottelun toimitsijat herkistymään sillä seurauksella, että he valtaansa käyttäen nollasivat tulostaulun ja päättivät aloittaa samalla ottelun neljännen erän!?

Höysä puolusti johtoaan ankarasti. Kilpikonnamainen puolustus kesti aikansa, kunnes ajassa 42.57 takatolpalle vapaaksi jätetty vastustaja veivasi ottelun vielä kerran tasoihin 4-4. Tässä vaiheessa Höysällä oli tiedossa pahimman kilpakumppaninsa Nakun ottama täysi pistepotti, joten yhteistuumin päätettiin laittaa kaikki peliin ja ottaa maalivahti pois noin minuuttia ennen täyttä aikaa. Temppu osoittautui jällen kerran toimivaksi, kun ajassa 44.40 Mika ”taasko se oli Mika” Koivu latoi illan kolmannen maalinsa ja tulostaululle komeat voittolukemat 5-4! Ottelu oli tärkeä myös vastustajalle. Tämän Höysä sai kokea konkreettisesti vielä pelin viime sekunneilla, kun Gospel Team otti protestoinnista ja väkivaltaisuudesta kahden ja viiden minuutin jäähyt.

Voiton ansiosta Höysällä säilyi edelleen mahdollisuus kuitata Nakulta suora nousu kakkosdivisioonaan. Myös Gospel Team taistelee vielä viimeisessä turnauksessa säilymisestä kolmosdivarissa, joten Rajakylän yöhön poistui varmasti kaksi tyytyväistä joukkuetta.