Uutiset

26.2.2024HöySä etsii uusia kenttäpelaajia sekä maalivahtiaLue lisää »10.4.2023HöySän kausi päättyi tuttuun tapaan säilymiseen kolmosdivarissaLue lisää »

Sarja: SSBL 3.div

Päivän avausottelua ennakoitiin helpoksi kun vastaan asettui Pauhu. Tämä luulo osoittautui kuitenkin tyypillisesti vääräksi kun putoamistaistelussa mukana oleva joukkue oli riistää täyden pistepotin vajaamiehisen HöySän kävellessä kentällä palttoonnapit alas asti auki.

Ottelu alkoi HöySän kannalta lupaavasti kun tilanteita tuli solkenaan lähes joka pelaajalle. Avausmaalissa vaihto oli vielä kesken ja Patu karvasi pallon maalin takana kovaan kevätvireeseen äityneelle Sakke Pietilälle, jonka esityöstä Olli ”Marek” Honkanen ei erehtynyt. Seuraavaa osumaa saatiin odotella noin seitsemän minuuttia kun nimellinen ykköskenttä oli asialla ja oudolle paikalle pakiksi istutettu Lasse tarjoili pallon Janille, joka tulevan tähtipelaajan tapaan käytti paikan hyväkseen. Kellossa 10.33 ja peli 0-2 HöySälle.

Pari minuuttia myöhemmin turnauksen hahmo Mika Koivu purjehti näyttävästi vasemmalta laidalta vastustajan maalin eteen. Hieno kierto ohi maalivahdin ja pallo lusikkapuolelta häkkiin, syöttäjänä Patrik Pousi. Tässä vaiheessa HöySän penkillä velloi jo keskustelu siitä mitä vastustajan kaltainen joukkue tekee tällä sarjatasolla, pelin kuviteltiin olevan ohi vaikka kaksi erää oli vielä pelaamatta. Arvaahan sen että tämän jälkeen joukkueen asenne ja taisteluilme alkoi kadota täysin ja ote pelistä siirtyä vastustajalle. Tämä ilmiö on kyllä jokaisella takavuosina HöySä:ssä tahkonneella pelimiehellä hyvin muistissa.

Vastustajan 1-3 kavennus syntyi kun Sakke ”RC FC MP PC WC” Pietilälle sattui musta hetki hänen tarjoillessaan epäonnistuneen avauksen seurauksena läpiajon vastustajalle ja maalissa pelannut Mikko tuli yllätetyksi rannarilla vasempaan alakulmaan. Seuraava takaisku syntyi vain puolitoista minuuttia myöhemmin ja peli 2-3.

Sakke pääsi kuitenkin kuittaamaan virheensä iskemällä harkitulla laukauksella pelin 2-4:ään HöySälle Iikan tarjotessa pallon vapaaseen paikkaan. Viimeistään tässä vaiheessa HöySällä oli kaikki syy levittää rotsi kuten kuuluisa Jokinen taannoin teki eväilleen.

Seuraavat kolme maalia menivätkin sitten Pauhun nimiin vierasjoukkueen hölmöillessä kentällä aivan käsittämättömälla tavalla halutonta peliä esittäen. Mukaan mahtui kaikkea vaihtovirheestä 4-1 hyökkäykseen. Näin ollen kun peliä oli jäljellä seitsemän minuuttia, oli Pauhu 5-4 johdossa.

Vierasjoukkueen täydelliseltä nöyryytykseltä pelasti HöySä-ikoni Patu Pousi iskemällä tasoituksen nelisen minuuttia ennen peliajan päättymistä. Lassen vedon reboundista pallo jäi pomppimaan maalin edustalle, josta Patu otti sen haltuun, siirsi sivuun ja nosti riman alta verkkoon.

Lopputulos siis 5-5 ja rehellisyyden nimissä on sanottava ettei HöySä olisi tästä pelistä ansainnut yhtään enempää.

Tunnustusta on annettava myös Pauhulle joka käytti tarjotut paikat hyväkseen. Joukkueen maalissa pelannut Janne Seppälä sai HöySän hyökkääjät ajoittain näyttämään täydellisiltä amatööreiltä, mitä he tosin kyllä ovatkin.