Uutiset

26.2.2024HöySä etsii uusia kenttäpelaajia sekä maalivahtiaLue lisää »10.4.2023HöySän kausi päättyi tuttuun tapaan säilymiseen kolmosdivarissaLue lisää »

Sarja: SSBL 3.div

Lukuisten poissaolojen takia HöySä lähti Kauklahden lentokentälle varsin kapealla kokoonpanolla. Vaikka sekä Kaneetti II ja FinnPa olivat keränneet ehkä yllättävänkin vähän pisteitä kauden aiemmista otteluista, tiedettiin molemmat joukkueet tasaisen hyviksi, joten kova turnauspäivä oli tiedossa.

Turnauksen ensimmäisessä ottelussa vastaan tuli Kaneetti II Keravalta. Ketjuina oli tuttu Lasse-Patu-Panu ja toisessa ketjussa Iikan ja Janin vierellä Mika Koivu korvasi jalkansa treeneissä telonutta Lehtisen Markoa. Puolustuksesta puuttui kauden aiemmissa peleissä tukipilareina olleet Tomi ja Aki, jotka molemmat kärsivät myös jalkavammoista.

Ottelu alkoi varsin sekavissa merkeissä ja selvästi oli nähtävissä, että HöySän viisikot hajosivat liian levälleen isolla kentällä. Kaneetille jäi alussa paljon tilaa rakennella tilanteitaan ja Mikko oli maalillaan täystyöllistetty. Ensimmäisen erän paras maalipaikka tuli kuitenkin HöySä:lle. Hyvästä vastahyökkäyksestä Lasse pelasi pallon Panulle jo lähes tyhjän maalin eteen, pallo kuitenkin pomppi lavassa ja jo varmalta näyttänyt avausmaali jäi syntymättä. Erän lopussa HöySä:n Jani rikkoi jäähyn arvoisesti laidassa ja Kaneetti pääsi vuorostaan yrittämään maalia. Ylivoima pyörikin hyvin koko ajan HöySä:n päädyssä, mutta pallo ei kuitenkaan löytänyt tietään maaliin asti.

Maalirikas toinen erä

Ottelun avausmaali syntyi heti toisen erän alkajaisiksi ja juuri samoihin aikoihin kun Jani pääsi jäähyltä. Vastustajan pelaaja oli unohtunut täysin yksin maalin eteen, josta hän pääsikin helposti pistämään pallon verkkoon hyvästä poikittaissyötöstä. Ajassa 17:25 Kaneetti lisäsi johtonsa jo 0-2:een ja jälleen ylivoimalla. Veto lähti tarkasti puolustusneliön keskeltä ja suoraan syötöstä ja Mikko oli jälleen vailla mahdollisuuksia. Tämän olisi luullut herättävän HöySä:n mukaan peliin, mutta jo vajaa minuutti edellisestä maalista Kaneetti maalasi jälleen. Tällä kertaa nopeasta vastahyökkäyksestä kolmella kahta vastaan. Pallon ylöstuonut pelaaja päätti laukoa itse ja hyvä ja kova laukaus upposi vasempaan ylänurkkaan ja tilanne jo 0-3.

Takaiskusta huolimatta HöySä:n selkäranka ei kuitenkaan katkennut ja pelin suunta alkoi koko ajan kääntyä (nimelliselle) kotijoukkueelle. Erän puolivälissä HöySä saikin hyvän iskun paikan. Panu syötti raipemaisella lättysyötöllä Patun keskeltä läpi. Maalin edessä Patu siirsi pallon rystylle ja sieltä tyhjään oikeaan ylänurkkaan ja HöySä sai odotetun kavennuksen ja vielä lisää virtaa peliin. Lasse toikin joukkueensa pian jo maalin päähän hivenen onnekkaallakin ylivoimamaalilla. Kaneetin pakki yritti purkaa pitkälle pois puolustusalueelta, mutta lämäsikin pallon suoraan päin Panua. Lasse kiitti irtopalasta ja laukoi nopeasti pallon vasemmalta ohi maalivahdin.

HöySä nousee voittoon kolmannessa erässä

Ottelu jatkui pitkään samoissa lukemissa, mutta hallinta oli kuitenkin selvästi kääntymässä HöySä:lle. Kaneetillakin oli omat paikkansa, mutta vedot viuhuivat joko ohi tai tarttuivat hienon pelin pelanneen Mikon torjuntoihin. Tasoitusmaalia saatiin odottaa kuitenkin pitkälle kolmannen erän loppupuolelle. Puolustajan paikalla pelanneella Ossilla oli jo itselläänkin melko hyvä vetopaikka keskisektorista, tosin suht kaukaa, ja Ossi antoikin hyvän syötön oikealle Patulle, joka laukoi pallon suoraan syötöstä vasempaan yläkulmaan. Peliaikaa oli jäljellä reilut 4 minuuttia ja HöySä päätti vetää kirin loppuun asti ja lähti aikalisän jälkeen agressiivisesti hakemaan voittomaalia. Pari minuuttia ennen loppua tähän tarjoutuikin hyvä mahdollisuus Kaneetin hölmöiltyä itsensä jäähylle. Ajassa 44:20 syntyi ottelun voittomaali Lassen lavasta ja samalla HöySä siirtyi ottelussa ensimmäisen kerran johtoon. Syöttäjänä toimi jälleen Ossi, joka tarjoili tällä kertaa pallon vasemmalle  Lasselle, jonka hyvä suora veto pöllytti verkkoa.

Kaneetti pisti HöySän todella koville ja esitti hyviä otteita läpi ottelun. Etenkin Kaneetin hivenen passiivinen puolustuspeli ansaitsee erityismaininnan, eikä HöySälle avautunut juurikaan pahoja vastahyökkäyksiä. Toisaalta tämä sama pelitapa antoi HöySälle ottelun avaimet, sillä kapeallakin materiaalilla peliä saatiin rakentaa varsin rauhassa. Jos Kaneetti olisi painanut yhä kovemmin päälle ja pienellä riskilläkin hakenut 0-3-tilanteessa vielä lisämaaleja olisi HöySän selkäranka voinut katketa lopullisesti, mutta nyt se jäi arvoitukseksi. Kauden toinen pistemenetys oli lähellä, mutta iso pistesaalis kauden aiemmista peleistä on selvästi tuonut lisää luottamusta omiin otteisiin, eikä joukkue missään vaiheessa antanut periksi. Rankka ensimmäinen ottelu tiesi kuitenkin sitäkin rankempaa toista peliä ja vieläkin harvemmilla miehillä.