Uutiset

26.2.2024HöySä etsii uusia kenttäpelaajia sekä maalivahtiaLue lisää »10.4.2023HöySän kausi päättyi tuttuun tapaan säilymiseen kolmosdivarissaLue lisää »

Sarja: SSBL 3.div

Kinkunsulatteluturnauksen toisessa ottelussa vastaan tuli pirteitä otteita esittänyt FC Ryback. Ensimmäinen ottelu syksyllä oli päättynyt HöySälle 10-6. Lopputulokseksi tosin muutettiin 5-0, Rybackin ilmeisesti peluutettua edustusoikeudetonta pelaajaa (tarkkana Tinke!). Ottelusta jäi mieleen monta maalia nakuttanut vikkelä pelaaja #61, Ronnie Leikas, joka tosin syystä tai toisesta oli poissa tästä ottelusta. HöySä lähti otteluun samalla kolmen ketjun kokoonpanolla kuin ensimmäiseenkin peliin.

Ensi minuuteilla Ryback näytti kuitenkin, että peli kulkee ilman 15 maalia tehnyttä sprintteriäänkin. Palloa liikutettiin hyvin ja tunnin levolla turnauksen toiseen otteluun lähtenyt HöySä oli välillä hätää kärsimässä. Ryback haki maalintekopaikkoja hyvin toiseen aaltoon ja nakumaisesti poikkareilla ja kun HöySän merkkauspeli välillä ontui, vain tuuri ja Akun hyvät torjunnat pitivät ottelun maalittomana. Tomi joutui kerran rikkomaankin jäähyn arvoisesti, mutta tästä tilanteesta vielä selvittiin. "Raipekki" sai kuitenkin ansaitun avausmaalin noin minuutti jäähyn loppumisen jälkeen iskemällä maalin edestä reboundin verkkoon. Akun piikkiin ei maali missään nimessä mennyt vaikka Akun pieni tytär olikin kommentoinut isänsä peliä: "Pelaa paremmin isi."

Ottelun edetessä HöySä pääsi paremmin peliin sisään ja etenkin komeasta tasoitusmaalista joukkue sai paljon virtaa. Iikka haki hyvin nopeudellaan vapaan tilan Rybackin selustaan ja sinnehän kovasta kritiikistä suivaantunut Aku pallon toimittikin erinomaisella heitolla. Iikka otti pallon vielä hyvin haltuun ja pian tämän jälkeen verkko jo pöllysikin maalivahdin selän takana, 1-1. Tästä ei mennyt kuin minuutti, kun HöySä juhli jo johtomaalia. Edeltävässä tilanteessa Lasse ja Pousit haki kukin maalintekopaikkaa, mutta kun ketään ei ollut maalilla, kuivui hyvä tilanne kasaan. Pian tämän jälkeen tilanne kuitenkin korjattiin (aina niin kannustavan penkkikoutsauksen jälkeen). Simo ampui hyvän kudin viivasta (viiva se on keskiviivakin) ja Patu toimitti maalivahdin edestä reboundin suoraan ilmasta verkon perille yläpömpeliin. Kun korkeaa mailaakaan ei tilanteesta vihelletty, siirtyi Höysä 1-2 johtoon. Aivan erän lopussa HöySä hölmöili itsensä vielä jäähylle, kun Olli oli pakotettu rikkomaan hieman huolimattoman syöttelyn jälkitilanteessa.

Toinen erä alkoi siis alivoimalla, mutta parhaat maalipaikat sai HöySä. Rohkea karvaus Rybackin alueella oli tuottaa tulosta, kun ensiksi maalintakaa lähtenyt laukaus oli mennä maalivahdista sisään ja pian perään Panu pääsi hyvästä paikasta Patun sivuttaissyötöstä yrittämään lähes tyhjään maaliin. Laukaus kimposi kuitenkin maalin ristikosta yli laidan. Ajassa 20:42 HöySä lisäsi johtonsa 3-1:een. Hivenen vaarattomastakin tilanteesta Tomi sai karvattua pallon takaisin itselleen melko syvällä vastustajan alueella, rannari lähti nopeasti ja jo kolmannen kerran tässä turnauksessa pallo löytyi yläpömpelistä Tomin toimesta. Ryback ei kuitenkaan vielä ollut luovuttanut ja noin puolitoista minuuttia myöhemmin tuli kavennus 2-3:een vähän samaan tyyliin kuin avausmaalikin. Janin ketju suivaantui ottelun toisesta takaiskustaan ja kuitti tuli todella nopeasti ja komealla tavalla. Vain 7 sekuntia aloituksesta Jani pelasi pallon Markolle vasemmalle laitaan ja Marko lopetti Rybackin tuuletukset kovalla lämärillä suoraan syötöstä alas ristikulmaan. Vaikka veto lähti kaukaa, ei poikittaisliikkeessä olleella veskarilla ollut mitään mahdollisuuksia.

Ottelu jatkui HöySän hienoisessa hallinnassa, mutta seuraava maali tuli vasta  kolmannen erän puolivälissä. HöySän ollessa maalintekijä ratkesi ottelu käytännössä tähän. Molemmilla joukkueilla oli vaihto kesken, mutta HöySä oli hereillä ja pelasi keskialueen vaparin nopeasti Lasselle. Rybackin vielä säätäessä vaihtoaan, Lasse jatkoi poikittaissyötön Panulle ja Panu laittoi pallon suoraan syötöstä oikeaan ylänurkkaan, 2-5. Ryback sai turhaan protestoida nopeasti pelattua vaparia ja jälleen hienoa maalia. Ottelun lopussa vierasjoukkue vielä kaunisteli numeroita kahdella maalilla. Ensin Patu teki maalivahdille hivenen nolon maalin nousten ensin Panun jätöstä oikeasta kulmasta kohti keskisektoria ja sitten ampumalla matalan kudin kohti etukulmaa. Ilmeisesti veskarikin odotti jo pitkään haettua syöttöä Lasselle ja laukausta siltä suunnalta, sillä pallo upposi etukulmaan ja tilanne jo 2-6. Lopussa Rybackilta alkoi hermo pettää ja kaksi pelaajaa joutui jäähylle. Olli viimeisteli loppulukemiksi 2-7 vaparista 5-3-yv:llä. Veto oli tarkka ja upposi verkkoon lähes kahden tolpan kautta.

Ryback antoi alussa kovan vastuksen, mutta veto tuntui hyytyvän loppua kohden. HöySä puolestaan paransi otteitaan ottelun edetessä ja pelasi varsin tasapainoisen ottelun.

Nopea katsaus historiatilastoihin kertoo, että turnauksessa tehtiin myös HöySä-historiaa. Tomin päivän ensimmäinen maali oli samalla HöySän puolustajien yhden kauden piste-ennätys. Edellinen ennätys oli sittemin divari ja liigakarsintakokemusta hankkineen Jan Westerholmin nimissä kaudelta 03-04 pistein 10+1=11. Maaliennätys ei vielä mennyt rikki, mutta siihenkin on hyvät mahikset (älkää vaan kertoko Tomille, ettei kaveri jäädy). Ryback-ottelun 1-2-maali oli puolestaan Patrikin 100. maali liiton sarjapeleissä HöySän paidassa.

Ottelut jatkuvat 26.1. Kauklahdessa, jolloin vastaan asettuvat Kaneetti II ja FinnPa.