Uutiset

26.2.2024HöySä etsii uusia kenttäpelaajia sekä maalivahtiaLue lisää »10.4.2023HöySän kausi päättyi tuttuun tapaan säilymiseen kolmosdivarissaLue lisää »

Sarja: SSBL 3.div

Aamun ensimmäisenä otteluna olikin sitten lohkon kärkiottelu, molemmat joukkueet olivat voittaneet kaikki aikaisemmat kuusi otteluaan, joten tiukkaa vääntöä luvassa. HöySä saikin tärkeään otteluun kolme hyökkäyskentällistä ja kolme pakkia kasaan, poissa olivat ainoastaan Aki Kulmala, Simo Vakkila ja Timo (”Tinke, ehkä treenaan, ehkä en”) Ukkonen, jonka kisapassia ei ole vielä leimattu, miehen kiireiden vuoksi.

Vastustajasta sen verran tiedettiin, että liikuttavat palloa paljon ja poikkikentän syöttöjä meidän päässä oli odotettavissa, joten näitä lähdettiin katsomaan erityisesti heti pelin alusta lähtien.

Peli lähti hyvin pyörimään, ehkä HöySän pienoisessa painostuksessa ja ensimmäinen maali nähtiinkin heti kolmen minuutin kohdalla, kun Antti Möller syötti pallon keskelle Marko Lehtiselle, joka sivalsi suoraan syötöstä pallon maaliin, tärkeä maali tärkeään paikkaan! Peli 1-0 Höysälle!

Peli kulki jatkuvasti päästä päähän ja mailaa sai antaa ihan kunnolla, näytti siltä kuin tuomareilla olisi ehkä ollut vielä hieman unihiekkaa silmissä, sen verran viheltämättömiä mailaanlyöntejä nähtiin molemmilta puolilta. Tämä ei kuitenkaan Nakulaisia haitannut vaan 8.minuutin kohdalla tasoitus näki päivänvalon, sekavan tilanteen päätteeksi pallo maalissa Arton takana ja peli 1-1!

Ensimmäinen erä oli hienoisesti HöySän hallussa vaikka pallo pyöri jatkuvasti kummassakin päässä.

Toisessa erässä HöySä olikin ihan hukassa ja Nakun ankat painoivat päälle ja kovaa. Puolustus onneksi toimi ja saatiin hyvin sumputettua keskialuetta ettei poikkisyöttöjä pääsisi pahemmin läpi. Nakulle siunaantui paikka tasoitukseen Ollin putsatessa palloa maalin edestä pois, kumminkin toinen jalka maalialueella, näin Nakulle rangaistuslaukaus. HöySän onneksi rankkari tolppaan ja peli edelleen 1-1. Rankkarin jälkeen muutamien kymmenien sekuntien pelin jälkeen tuli HöySälle tilaisuus rauhoittaa peliä ylivoiman muodossa. Palloa pyöritettiin kyllä hienosti, mutta vedot jäivät uupumaan.

Noin 10.sekuntia ennen erän loppua peli kääntyikin HöySälle kun Tomi Huovinen pääsi ajamaan ja laukaisemaan oikelta laidalta, pallo kumminkin pomppi Mika Koivun lapaan, joka pamautti maalin edestä pallon pömpeliin ja peli 2-1 Höysälle! Näissä lukemissa oli helppo lähteä viimeiseen erään.

Viimeinen erä olikin aikamoista jäähyilyä, kun 32.minuuttia oli pelattua niin Lasse Pakarinen pääsi istumaan 2+2 minuuttista ja Nakulle mahdollisuus tasoitukseen aukesi. HöySän alivoima oli täyttä rautaa eikä Nakun ankat päässeet rankaisemaan. Naku otti n.20 sekuntia ennen Lassen jäähyn umpeutumista 2.minuuttisen, peli hieman helpottui kotijoukkueelle, ensin pelattiin 4vs.4 vastaan alta pois, jonka jälkeen päästiin jälleen ylivoima tilanteeseen. Tehottomasti pelailtiin ylivoima alta pois ja jälleen Nakun pelaaja jäähyaitiossa, tällä kertaa 2+2 jäähyä kärsimässä, tässä olisi ollut hyvä paikka pelata rauhallista peliä ja aikaa pois kellosta ylivoimalla. Toisin kuitenkin kävi, Nakulle vapari laidasta syöttö keskelle maalilta irronneelle kaverille ja pallo maalissa hienon vedon päätteeksi, peli 2-2. HöySällä kuitenkin vielä ylivoimaa jäljellä, joten voittomaalia lähdettiin hakemaan, kotijoukkueelle jopa siunaantui paikka pelata 5vs.3 peliä, mutta sekin pelattiin todella kehnosti. HöySä pelasi kaikki ylivoimansa todella tehottomasti, joten sillä saralla harjoiteltavaa vielä jää.

Ja sitten se tapahtui, pelikellossa minuutti jäljellä, Nakulainen ajaa vasemmalta maalille, veto joka Arto Pitkäsen tullessa vastaan, uppoaa Arton jaloista maaliin, peli 2-3 Nakulle. HöySän vaihtopenkillä kuultiin jo jonkun kiroavan että ”tämä peli olisi pitänyt voittaa” HöySä ei kuitenkaan lannistunut, kentälle Janin viisikko, aloituksen jälkeen pallo saadaan hoidettua omaan päähän ja vaparista lähdetään palloa pelaamaan, Arto pois maalista ja ylimääräisenä pelaajana Tomi Huovinen sisään. Tämä osoittautui loistavaksi liikkeeksi, jonka päätteeksi Tomi ajoi vasemmalta laitaa pitkin maalia kohti, syöttö poikittain Iikka Latostenmaalle ja PAM! Pallo maalissa ja hienot tuuletukset päälle, peli 3-3!! Loput 30.sekuntia pelattiin alta pois ja tasatulokseen oltiin tyytyväisiä, vaikka johdossa käytiin monta kertaa. Vieläkään ei lohkon kärkipaikkaa pisteiden valossa ole kummallekaan luovutettu. Hieno peli, näitä lisää! Seuraavassa pelissä klo.18 vastaan asettuukin Gospel Team.