Uutiset

26.2.2024HöySä etsii uusia kenttäpelaajia sekä maalivahtiaLue lisää »10.4.2023HöySän kausi päättyi tuttuun tapaan säilymiseen kolmosdivarissaLue lisää »

Pelatut ottelut

16.3.2024 13.00
HöySä Salibandy - Nikinmäki United7 - 7 » 9.3.2024 10.30
SBS Kings II - HöySä Salibandy8 - 3 »

Kausi päättyi, HöySä säilyi kolmosessa

28.04.2022

On tullut aika julkaista perinteinen kevätuutinen: HöySä säilyi kolmosdivarissa. Ei nousua, ei putoamista - kolmeentoista kauteen. Edellisen kerran HöySä pelasi muualla kuin kolmosessa kaudella 2008-2009, tuolloin kakkosessa.

Menneestä kaudesta merkittävän teki ylipäätään se, että se saatiin pelattua loppuun, kun kaksi edellistä olivat koronan takia keskeytyneet ennenaikaisesti. Kyllä tätä jo oli odotettukin.

Kevätkauteen HöySä lähti karsijan paikalta, 8 pisteellä 10 ottelusta. Ei helppo asetelma, mutta luottoa herätti se, että keväällä HöySä on aina parhaimmillaan. 

Kevät starttasi aina vaikeaa, nuorta, vikkeläjalkaista ja hyvin puolustavaa Indians III:a vastaan. Kohtuullinen esitys riitti vain 6-2 tappioon. Vastustaja jatkoi kauttaan kärkikahinoissa.

Indians-tappion jälkeen valmennus asetti tulostavoitteeksi 6 pistettä seuraavasta neljästä matsista, jotka pelattiin alle viikon sisään. Odotettavissa oli, että ilman näitä pisteitä HöySä olisi liemessä. Sen verran hyviä yhdistelmiä olivat myös muut samoista sijoista kamppailleet joukkueet. 

Neljän ottelun härkäviikon alkajaisiksi sarjakakkosena tuolloin ollut SBS Kings II kaatui HöySä:n käsittelyssä lukemin 4-2. Maalilla Tim pelasi huippupelin, viisikkopuolustus toimi ja voitto irtosi, vaikka hyökkäyspään tehot jäivätkin piippuun. Samana iltana sarjajumbo Rangers II nappasi satumaisen maalivahtipelinsä turvin HöySä:ltä tasuripisteen (4-4). Peliesitys oli kuitenkin vähintäänkin hyvä ja paikkoja rakennettiin jatkuvalla syötöllä. 

Vajaata viikkoa myöhemmin ohjelmassa oli todellinen kohtalonpeli KorsKa:a vastaan. Vastustajalta oli vierähtänyt jotakuinkin koko kausi sarjan toiseksi viimeisenä, vaikka korsolaisten peliä katsellessa sitä oli vaikea uskoa todeksi. Tasainen matsi kääntyi lopulta HöySä:n taisteluvoitoksi 7-3. Pari viimeistä maalia tehtiin tyhjiin. Päivän jälkimmäinen matsi oli HöySä:ltä hivenen väsyneempi mutta ehjä esitys. Hiukan niskan päällä olleesta Red Starsista puserrettiin tasuri (3-3). 

Yhtään tarkemmin ei härkäviikon 6 sarjapisteen tavoitetta olisi voinut suorittaa. 

Tässä vaiheessa sarjaohjelma antoi (ehkä liikaakin?) lepoaikaa. Seuraavassa ottelussa Lohjan Hikeä vastaan olisi pitänyt varmistaa sarjapaikka mutta tuloksena oli mahalasku. LoHi puolusti tiiviisti ja hakkasi maalinedustalta maalit, kun taas HöySä:n tehot olivat totaalisen kateissa. Lohjalle 6-3 voitto. 

Edessä oli vaikea tehtävä kahteen viimeiseen matsiin. Erilaisten skenaarioiden mukaan oli napattava 1-2 pistettä joko aiempina kausina kolmosta jopa dominoineelta Uticalta tai sarjakärki KD:lta, joka on viime kausina ollut HöySä:lle täysin ylitsepääsemätön haaste.

Kaikki paukut ladattiin Utica-matsiin. Ekassa vaihdossa vastustajan (ottelun ainoa?) vastahyökkäys johti maaliin. Sitten HöySä maalilla heiluneen Timin johdolla pisti luukut kiinni. Vastustaja hallitsi pelivälinettä HöySän huolehtiessa maalinteosta. Työnteko ja saumaton yhteistyö palkittiin 5-1 voitolla: sarjapaikka varmistui. 

Kauden viimeisessä matsissa HöySä pysyi erän verran KD:n kyydissä. Sitten vastustajan tehokkuus vain oli liikaa: voitto lohkon voittaneelle KD:lle 10-4. 

Lopulta HöySä keräsi 16 sarjapistettä ja päätyi sarjassa kuudenneksi, tasapisteisiin 5. sijoittuneen Utican kanssa. KorsKa nousi huikean loppukirinsä ansiosta 7. sijalle ja vältti paitsi putoamisen myös putoamiskarsinnat. LoHi joutui karsimaan ja suoraan putosivat Morning Glory sekä Rangers II. Lopullista sarjatilannetta, tuloksia ja pörssejä pääsee ihmettelemään täällä: https://salibandy.fi/tulospalvelu/53/7974/8678/2021-2022/sarjataulukko 

Kaiken kaikkiaan HöySä:n kausi oli hyvinkin onnistunut. Peliesitykset olivat tasaisia ja ohipelit vähissä. Yksikään sarjapiste ei tullut helposti. 

Jos monet muut kolmosen joukkueet luottavat yksilötaitoon ja  hyökkäyspään tehokkuuteen, on HöySä:n avain onneen tiivis viisikkopuolustus, kolme tasaista (=yhtä tehotonta) viisikkoa ja fiksu pallonhallinta. Tämän voi päätellä tilastoistakin: HöySä teki lohkossaan toiseksi vähiten ja päästi neljänneksi vähiten maaleja. Samoilla eväillä lähdetään myös tulevaan kauteen. 

Kauden saavutukseksi on syytä nostaa myös uusien pelipaitojen teettäminen. Kiitämme lämpimästi pelipaitaprojekteja tukeneita yhteistyökumppaneitamme, joista neljä löytyi Höyläämötieltä:

-Supergolf
-Superpadel
-Peltian
-SSM
-Pavunvarsi
-Lazer
-Väinö Klemola Design
-Golfkuntosali
-Picaset
-Rengas-Soppi 

26.02.2024HöySä etsii uusia kenttäpelaajia sekä maalivahtia
10.04.2023HöySän kausi päättyi tuttuun tapaan säilymiseen kolmosdivarissa
04.12.2022Uutissähkeitä - kausi 2022-2023 edennyt jo puoliväliin
28.04.2022Kausi päättyi, HöySä säilyi kolmosessa
26.12.2021Kolmosdivarin syyskausi paketissa - HöySä on osoittanut iskukykynsä mutta kärsinyt kirveleviä pistemenetyksiä
23.09.2021Uusi kausi starttaa lauantaina
11.11.2020Päivitystä historiatilastoihin - Isänpäivänä HöySä koki myös historialliset rökäletappiot
02.10.2020Kolmosdivarikausi alkaa huomenna lauantaina - koronaretriitin aikana ei HöySä:ssä tapahtunut juuri mitään
13.12.2019HöySän kolmosdivarisyksy paketoidaan lauantaina
27.09.2019HöySä valmiina III-divisioonakaudelle 2019-20

Siirry arkistoon »