Uutiset

12.3.2014Pelit kiristyvät playoffseissaLue lisää »10.3.2014HöySä varmisti sarjapaikan III-divisioonassa!Lue lisää »

Sarja: Play Off- ottelut

Ottelun alkutahdit lyötiin selvästi jo pukuhuoneessa. Varusteiden  pukemisen  yhteydessä Tero huomasi, että oli jättänyt luistimensa kuivumaan saunan lauteille. Onni onnettomuudessa oli, että edellisestä pelistä Tero sai napattua lainaan kolmea numeroa liian pienet luistimet. Eikä tässä vielä kaikki: hetkeä myöhemmin  latautumislomaltaan  palannut, viitisen kiloa lihonut  Pulkkinen huomasi ottaneensa pelihousujen sijaan mukaan vaistomaisesti Kreikan reissulta tutut uimahousut. Onneksi pelastavana enkelinä oli yleismies ja joka paikan höysä Honkanen , jonka pohjattomasta kassista löytyi kaiken maailman sälän lisäksi varahousun varahousut.

Liian helppoahan olisi ollut, jos kaikki olisivat jäänyt tähän. Tero nimittäin oli vielä kaiken kukkuraksi jättänyt urakalla varusteitaan pitkin ja poikin. Paitakin oli jäänyt roikkumaan kehystettynä olohuoneen seinälle, joten Olli joutui taas tuttua kassiaan vähän penkomaan ja tilanteesta selvittiin säikähdyksellä.  Lisäksi Hannu valitteli kolmen päivän oton jälkeistä olotilaansa. Pelin lähtökohdissa ja peliin valmistautumisessa olisi siis Jortikallakin ollut ihmettelemistä.

... nii, ja vielä kerran koppiin laittamaan kaikille toisen väriset paidat.

Näillä eväillä HöySä lähti historian toista kertaa pleijareihin.

Kopin säätö näkyikin ottelun alettua välittömästi tulostaululla ja  ensimmäisen erän jälkeen taululla oli rumat 4-1 lukemat vastustajan hyväksi. Sama tahti jatkui toisessa kin  erässä  erätauon tsemppaamisesta huolimatta. Kaikkia vastustajan maaleja kuvasi HöySän heikko puolustaminen. Pakit valuivat liian syvään ja hyökkääjät eivät ottaneet takamiehiä kiinni. Hienoja maaleja vastustaja pääsi tekemään b-pisteiden kaarelta  toisen aallon  tarkoilla ja hyvillä laukauksilla. Ile oli maalissa voimaton vastustajan ylivoimahyökkäyksille. Vastustaja rokotti myös lähes jokaisesta luomastaa tilanteesta, samoin vastustajan kunto tuntui myös olevan kovempi vaikka pelasivatkin viidellä miehellä. Jäähyjä ottelussa ei nähty ja selvästi Juhan toivomuksen mukaisesti kovemmat otteet olivat pleijareissa NHL-tyyliin sallittuja.

Läpi ottelun  HöySä  kykeni kuitenkin hyvin luomaan tekopaikkoja, mutta tehottomuus vaivasi. Terävyys puuttui maalin edessä. Selityksiä on monia ja niiden taakse ei voi mennä, mutta kyllä pistepörssin kärkimiesten Tomin ja Jukan poissaolo näkyi varsinkin  ratkaisupaikoissa.  Huomattavaa on myös se, että Höysältä jätettiin kaksi maalia hyväksymättä - toisaalta Hermannin maali hyväksyttiin tämän tuulettaessa railakkaasti ja antaumuksella tolppalaukaustaan.

Viimeisessä erässä HöySä sai vielä kirivaihteen päälle ja pääsi parin maalin päähän, mutta alussa annetun etumatkan kirimiseen aika ei riittänyt  vastustajan jäädyttäessä peliä taitavasti . Ottelun tehomiehet olivat  Hermanni, joka tuplasi kauden tehonsa lukemin 1+3 , Juha 2+0 , joka viimeisellä minuutilla vielä lennätti mehupullon ilmaan vastustajan veskan maalilta tarkalla ja kovalla rannarillaan   sekä  Tero  tehoin  1+1. Tällä kertaa myös koko joukkue pääsi pisteille.

Ottelun jälkeen häviötä ei kauaa spekuloitu, koska varsinkin Hannulla ja Tommilla oli kiire kuuntelemaan rullakiekon MM-kisojen otteluja Suomi-Slovenia Yle Suomesta (Suomi muuten voitti).

Mietteet  täytyy nyt kuitenkin suunnata kohti keskiviikkoista  pronssipeliä  Espoon Barona-areenalle. Vaikka myönnettävä onkin, että pronssimatsi välierän jälkeen tuntuu isolta pettymykseltä  muuten hyvin menneestä kaudesta. Sisuuntunut  HöySä lähtee joka tapauksessa pronssisia lohdutusmitaleita hakemaan vaikka kultaa pitikin vuolla tällä kaudella, myös pistepörssin kärkimies Tomi on tulossa takametsistä mukaan pronssipeliin. Faneja kiittääkseen Höysä tarjoaa liput tuohon otteluun ilmaiseksi - Tervetuloa Baronalle klo 18.00!