Uutiset

26.2.2024HöySä etsii uusia kenttäpelaajia sekä maalivahtiaLue lisää »10.4.2023HöySän kausi päättyi tuttuun tapaan säilymiseen kolmosdivarissaLue lisää »

Sarja: III-div. 11-12

Höysän vastuuturnaus Ruskeasuolla alkoi aamuottelulla vanhaa tuttua SBS Botniaa vastaan. Kaksi kentällistä ja yksi kuumeinen maalivahti saatiin raahattua paikalle eli lähtökohdat otteluun olivat kohtuullisen hyvät. Sarjataulukossa joukkueita erotti vain yksi vaivainen sarjapiste Botnian eduksi, joten peliä voitiin hyvällä syyllä luonnehtia "neljän pisteen otteluksi".

Pelin alkuminuutteja halliti SBS Botnia saaden muutamia ylivoimahyökäkyksia Höysäläisten huonosta keskialueen pelaamisesta johtuen. Aku piti kuitenkin hyvillä torjunnoillaan Höysän pelissä mukana alkuvaikeuksien aikana. Pikku hiljaa ote kenttäpelistä alkoi kääntyä Höysälle ja maalipaikkoja saatiin luotua alun tapahtumia enemmän. Yhdeksän minuutin kohdalla Patu aukaisi maalihanat tarkalla yläkulmalaukauksellaan nopeasta vastahyökkäyksestä. Botnia kävi kuitenkin kuittaamassa tasoituksen lähes välittömästi, joten ensimmäisen erän jälkeen vesipulloja imeskeltiin tasalukemissa. Toisessa erässä Höysä pääsi peliin yhä paremmin mukaan ja hallitsi tapahtumia. Karvausta laskettiin hieman, joka osoittautui toimivaksi konstiksi Botnian avauspeliä vastaan. Vastustaja ei juuri päässyt enää maalipaikoille. Höysä sen sijaan pöllytti maaliverkkoa toisessa erässä kahteen otteeseen. Iikka näytti hienon esimerkin laadukkasta rannelaukauksesta kun taas Juha M muisteli menneitä esittelemällä Oulussa opittua rystylämäriään. Pelissä Höysä pääsi myös kokeilemaan harvinaista 5-3 -ylivoimaa, josta tosin ei jäänyt paljon jälkipolville kerrottavaa tällä kertaa. Kolmannessa erässä maaleja tehtiin vuorotellen. Vastustaja ryhdistäytyi tappioasemassa ja kiri jatkuvasti Höysän johtoa kiinni tullen kolmeen otteseen maalin päähän. Höysän osalta kolmannen erä maaleista vastasivat jälleen Iikka ja Juha M.

Ottelu oli kokonaisuutena hyvätasoinen ja vauhtia sekä tilanteita piisasi kestivertopeliä enemmän. Molemmat joukkueet pelasivat omilla vahvuuksillaan ja tilanteet syntyivät monesti syöttöyhdistelmien, ei niinkään norsupallojen, kautta. Loppunumerot siis Höysälle 5-4 ja ansaitut pisteet Pitäjänmäelle.