Uutiset

26.2.2024HöySä etsii uusia kenttäpelaajia sekä maalivahtiaLue lisää »10.4.2023HöySän kausi päättyi tuttuun tapaan säilymiseen kolmosdivarissaLue lisää »

Sarja: Suomen Cup 10-11

Toiseen peliin tehtiin kokoonpanoihin pieniä muutoksia, joista isoimpana oli Pietilän Saken pitkän jo ehtoopuolella olevan pelaajauransa aikana ensimmäistä kertaa istuttaminen puolustajan tontille. Tämä tehtiin heti hyökkääjänä pelatun comeback pelin jälkeen ja pakkikaveriksi asettui Aki. Valtti pelissä Höysän maalinsuulla debytoi myös uusi maalivahtimme Chris. Melko suurilukuinen yleisö saikin tästä vielä lisää jännitettävää seuratessaan uusitun peräpään toimintaa.

Ottelu olikin pelillisesti ensimmäistä selkeästi parempi esitys ja 5. divarissa (tämän esityksen perusteella pelaa seuraavalla kaudella 4. divisioonassa) pelaava vastustaja antoi kovan vastuksen Höysälle, joka kuitenkin siirtyi nopeasti pelin alussa Juhan syötöstä Pedun hienolla maalilla 0-1 johtoon.

Toinen erä oli pelillisesti Höysältä turnauksen parasta antia: peliä tehtiin rauhassa, syötöt olivat pääsääntöisesti helppoja ja laukaukset kohdistuivat maalia kohti. Erän alussa kovaan pelivireeseen turnauksessa äitynyt Höysän nestori Ossi tinttasi harkitulla yläkulmavedollaan joukkueen jo 0-2 johtoon. Vastustaja pääsi kuitenkin kuittaamaan tilanteen ja kaventamaan numeroiksi 1-2 tilanteessa, jossa Chrisulla ei ollut kovan maskin takaa juuri mitään mahdollisuuksia torjuntaan.

Kolmanteen erään Höysä otti pari hölmöhköä jäähyä (osin kyllä ihmeteltiin myös tuomarilinjaa pelissä) ja vastustaja pääsi jo rankaisemaan pelin tasoihin. Toiselle alivoimalle kentälle komennettu Ossi päätti kuitenkin ottaa ratkaisun omiin käsiinsä: Lehtori keräsi NHL tyylisen vauhdin omasta päästä ja koko ajan vauhtia parantaen tunkeutui vastuttamattomasti ohi vastustajan kolmesta miehestä, katsoi vielä maltilla veskarin vastaantulon, kiersi ohi ja sijoitti pallon viileästi tyhjään maaliin. Tämän jälkeen vastustaja tuli kuitenkin vielä tasoihin tilanteessa, joka oli kuin kopio heidän ensimmäisestä maalistaan.

Peli päättyi lopulta tasapeliin 3-3 ja tähän olivat silmin nähden tyytyväisiä molemmat osapuolet. Välittömästi ottelun jälkeen pidetyssä palaverissa valmentajan vuolaasti kehuman Ossin lisäksi kiitettävän maininnan puolustaja debyytistään sai myös Sakke, joka pelasi varman ottelun höystettynä muutamalla tärkeällä katkaisulla ja kulmataistelun voitolla. Tästä olikin hyvä jatkaa viimeiseen launantain otteluun.