Uutiset

26.2.2024HöySä etsii uusia kenttäpelaajia sekä maalivahtiaLue lisää »10.4.2023HöySän kausi päättyi tuttuun tapaan säilymiseen kolmosdivarissaLue lisää »

Sarja: Suomen Cup 10-11

Turnauksen aloitukseen Kauklahden Dynamon kakkosjoukkuetta vastaan saatiin nippanappa kolme ketjua kasaan, Teten pohtiessa kuumeisesti roolituksia uuteen uskoon, sillä mm. aina niin luotettavat Pousin veljekset puutuivat rivistä. Lisäksi päänvaivaa aiheuttivat sekoilut ennen peliä, kun osa porukkaa piti omaa palaveriaan missä lie vielä kymmenen minuuttia ennen pelin alkua ja vastustajalle ei maalivahtiakaan meinattu saada paikalle.

Niinpä ottelu aloitettiin lopulta kahden kentän johdolla, matti myöhäisten pukiessa verkkareitaan takaisin päälle. Aloitukseen asteli yllättävä vitja. Ossi sai laidoilleen comebackin tehneen Saken ja ylennyksen saaneen Ollin. Toinen kenttä oli tutumpi Juha-Pedu-Marko. Hannu ja Simo viilettivät turnauksessa vain kyseisen pelin, joten luottoa tarjottiin urakalla.

Peli painopiste siirtyi heti Dynamon kenttäpuoliskolle, pallo kulki kivasti ja tilanteita luotiin maltilla. Eikä aikaakaan kun Ossin käynnistämän vastahyökkäyksen päätti Olli tyhjään maaliin Saken kirjatessaa syöttömerkinnän. Ja heti seuraavaan vaihtoon Marko rankaisi maskin takaa Pedun syötöstä.

Suut loksahtivat kuitenkin ammoisen auki kun metritolkulla ohi menneen laukauksen ohjasi KD:n hyökkääjä yläkäden nyrkillä HöySän maaliin. Ja mitä tekee kahden metrin päässä ollut tuomari... vihellys pilliin ja pallo keskelle.

Kuitti tuli heti seuraavaan vaihtoon Ossin viimeistellessä taas Saken syötöstä 3-1:een. Uuden rookieketjun "yhteensä yli 25 HöySä-vuotta" mallikas pelivire saikin Teten suun virneeseen.

Ilman loistavaa maalivahtipeliä, Höysä olisi karannut jo ensimmäisessä erässä. Toisessa erässä KD pääsi paremmin peliin mukaan rohkeammalla karvauksella ja erä päättyi lopulta maalittomana.

Kolmanteen erään päästettiin myös penkillä olleet Artsi ja Lasse irti, joista jälkimmäinen pääsi ylivoimakuviosta päättämään HöySän jo turvallisen tuntuiselle 4-1 karkumatkalle. Mutta mitä vielä? Siitä alkoikin aivan käsittämätön sählysekoilu, sillä muutama minuutti ja KD:n pelaaja kelaa vauhtia rangaistuslaukaukseen valotaulun näyttäessä 4-3 lukemia.

Mikko kuitenkin oli mies paikallaan paikkaamalla rankkariin johtaneen pomputtelunsa vakuuttavaan torjuntaan ja rikkeen tehnyt Simo passitettiin jäähypenkille. Lopun päätön hurlumhei ja harhasyötön harhasyöttö antoi myös HöySälle paikkoja, jopa alivoimalla. Ensin olivat Lasse ja Arto kahdestaan läpi saamatta saamatta uskokaa tai älkää laukastakaan aikaan! Parivaljakko iski kuitenkin Dynamo-puolustajan blackout-syötöstä aivan alivoiman lopulla.

Lopussa peli meni jo painiksikin ja loppunumerot syntyivät tasavajaalla ylivoimahyökkäyksellä, jossa Arton syötöstä Hannu viimeisteli harvinaislaatuisen tilastomerkinnän.