Uutiset

26.2.2024HöySä etsii uusia kenttäpelaajia sekä maalivahtiaLue lisää »10.4.2023HöySän kausi päättyi tuttuun tapaan säilymiseen kolmosdivarissaLue lisää »

Sarja: III-div. 10-11

Lauantai-illan toiseen peliin Myllypurossa Höysä sai vastaansa Jakomäen ylpeyden Ex-Jakiksen. Kauden edellinen kohtaaminen oli mennyt Höysälle selvin lukemin 1-8. Pelistä ei muodostunut suurista odotuksista huolimatta talviklassikkoa, joskin kotijoukkueen pelaajien päiden ja käsien jäätyminen ulkoilmakoitokseen hieman viittasivatkin.

Jo pelin ensimmäisessä erässä kävi ilmi, että Ex-Jakis ei päästä Höysää yhtä helpolla kuin ensikohtaamisessa. Lasse sai vietyä Höysän pojat pelin alussa johtoon, mutta Ex-Jakiksen tehtyä yhdestä maalipaikasta kaksi maalia, erätauolle lähdettiin vastustajan johtaessa 1-2. Johtomaalissa rouva Fortuna vilautti ronskisti Höysän pojille selluliitin kyllästämää tarakkaansa pallon pomppiessa ohi menneestä laukauksesta puolustuksen kautta maaliin.

Toisessa erässä Ike tuuppasi hienolla ohjausmaalillaan Höysän tasoihin Juhan syötöstä. Patu niin ikään toi hieman helpotusta isoon hätään pyyhkimällä pallon verkon perukoille maalin edestä. Toinen erä hoitui kotijoukkueelle siis 2-0 ja taukotilanne oli ennen viimeistä erää 3-2.

Kolmannessa erässä peliote pysyi yhä tahmeana kuin teekkarin tietokonenäppäimistö. Erän alussa paikkoja tuhlailtiin ja reikiä lämittiin lähinnä päätyverkkossa kuvattuun Oltermanni -juustoon. Tunnustusta on myös annettava vastustajalle, joka puolusti omaa maaliaan uhrautuvasti ja tunteella. Pienoinen loppupaniikki meinasi iskeä höysäläisten puseroihin Ex-Jakiksen tullessa tasoihin pelin toisella ylivoimamaalillaan reilut viisi minuuttia ennen loppua. Heti miten perään Höysä tiivisti rosteriaan kahteen kenttään. Tässä vaiheessa Panu päätti ottaa ohjat omiin pulkan naruihinsa. Ensin hieno taistelumaali maalinedushässäkästä ja vain 16 sekuntia edellisestä lopullinen ratkaisu rannelaukauksella nopeasta vastahyökkäyksestä. Panu pelasti Höysälle 5-3 -voiton sekä kaksi sarjapistettä, joiden ansiosta joukkue säilytti edelleen mahdollisuutensa sarjakärjen tuntumassa. Jäljellä oleviin turnauksiin on nousuhaaveita elättelevien pitäjänmäkeläisten on kuitenkin skarpattava reilusti otteitaan. Kakkoseen ei veltolla pelillä ole menemistä!