Uutiset

26.2.2024HöySä etsii uusia kenttäpelaajia sekä maalivahtiaLue lisää »10.4.2023HöySän kausi päättyi tuttuun tapaan säilymiseen kolmosdivarissaLue lisää »

Sarja: III-div. 10-11

Tammikuun turnauksen toinen peli aloitettiin Ruskeasuon hallin jo hiljennyttyä lauantai-illan viettoon seitsemän jälkeen illalla. Vastuuturnauksen toimitsijavuorot olivat pitäneet huolen siitä, että Höysän pelurit olivat saaneet viettää hallilla raikasta lauantaipäivää hieman liiankin kanssa. Salibandymyrkytyksen aiheuttama punoitus pastoikin muutamien pelaajien lärveillä reippaan puoleisesti. Tästä huolimatta oli tulevaan koitokseen valmistauduttava huolellisesti. Olihan vastassa sarjakärki LaPa. Tuoreessa muistissa oli joukkueiden aiempi kohtaaminen, jossa onnistuttiin nuhjaamaan tulokseksi 0-0.

Aamun tasapeli ja menetetty kahden maalin johto aiheuttivat Höysän palaajavalmentajille muutakin mietittävää, kuin että kuka oli pieraissut vaihtopenkillä ekan erän puolivälissä. Kokoonpano päätettiin säilyttää kuitenkin samana kuin aamun Hämäys-pelissä. Ainoastaan veskari vaihtui, joten tällä kertaa uunissa pelasi Ähtärin risuparta, iso ja ketterä Chris. Taktiikka oli siis selkeä: Kolmella täydellä kentällä tuli liike pitää rivakkana ja sen myötä myös liikuttaa palloa sekä luoda painetta vastustajan maalille. Lisäksi maalipaikat pitäisi hyödyntää aamun peliä tehokkaammin. Tätä tavoitetta vauhdittaakseen Marko lupautui maksamaan edellisessä pelissä maalipaikkoja tuhlanneelle Lasselle viisi euroa, mikäli tämä yltäisi LaPaa vastaan hattutemppuun.

Peli lähti kuitenkin suunnitelmista poiketen käyntiin melko verkkaisesti. Pallokontrolli oli silti pääosin Höysällä vastustajan iskiessä vastahyökkäyksillä. Ensimmäisen erän puolivälissä Höysä menetti pallon hyökkäysalueella. LaPan nuorukaiset kipittivät kolmella kahta vastaan keskialueen yli, siirsivät maalin edessä pallon poikittaissyötöllä toiseen aaltoon takatolpalle, josta se oli helppo siirtää tyhjään maaliin. Tuttu fiilis hiipi höysäläisten puseroihin. Been there, done that. Peli jatkui takaiskumaalin jälkeen melko rikkonaisena. Tuomareilla ei ilmeisesti ollut kiire lauantain saunailtaan, sillä sen verran tiuhaan pilli vinkui ja miestä passitettiin jäähylle tilanteista, joista E-tyttöjen pelejä lukuun ottamatta normaalisti vihelletään korkeintaan vapari. No, linja oli onneksi molemmin puolin sama, joskin isojen miestin mieleen hieman liian hintahtava. Ensimmäisen erän lopulla oli Höysän vuoro pelata ylivoimaa, joka pyörikin tällä kertaa kohtuullisen hyvin. Laukauksia ei vain meinattu saada aikaiseksi millään ja ensimmäisen yv:n laukausmääräksi laskettiin yksi. Tämän taisi todeta yv:llä oikean siipimiehen paikkaa pelannut ja koko päivän hyvällä intensiteetillä touhunnut Pedu. Juuri kun Lapa ehti saamaan kenttäpalaajistonsa täysilukuiseksi, tinttasi Pekka pallon matalalla kiertorannarillaan veskan torjunnan kautta maaliin. Erä tauolle lähdettiin tilanteessa 1-1.

Toinen erä lähti liikkeelle pitkälti ensimmäisen tavoin. Pelin vauhti ei päätä vieläkään huimannut. Höysä sai kuitenkin hyvän alun ja malttoi edelleen pitää palloa sekä rakentaa sitä kautta tilanteita. Johtomaali saatiin aikaiseksi ajassa 16.49, kun Juhan "työntölaukaus" upposi lähes puolesta kentästä maalin vasempaan alakulmaan. Veto lähti yllättävästä paikasta, mutta pienen jeesin osumaan antoi myös vastustajan kassari, joka ei ollut tilanteessa aivan hereillä. Toni kirjautti itselleen syötön ensimmäisen maalin tapaan. Johtomaalin jälkeen Lasse muisti Markon peliä ennen antaman lupauksen hattutempun tuomasta rahapalkkiosta. Mies alkoi hääräämään ja puhisemaan totutun kaltaisesti. Alkuun tämä tuotti lähinnä vetoja silakkaverkkoihin, mutta viimein ajassa 22.12 Lasse teki ensimmäisensä nousemalla kulmasta keskelle ja vetämällä pallon matalalla laukauksella ohi veskarin. 3-1-maali vapautti hieman tunnelmia, joskaan kahden maalin johtoa ei voitu pitää mitenkään turvallisena, kuten päivän ensimmäinen peli oli osoittanut. Toiselle erätauolle lähdettiin kuitenkin näissä lukemissa.

Kolmas erä alkoi hieman kahta edellistä rivakammin. LaPa alkoi karvaamaan palloa selkeästi agressiivisemmin, joka vaikeutti Höysän pelin avaamista omasta päästä. Tästä huolimatta Höysä sai lisättyä johtoaan ajassa 34.14. Lapalle oli tuomittu hetkeä aiemmin jäähy, josta seuranneesta maalinedusvaparista rankaistiin jälleen. Toni siirsi pallon viereen Lasselle, joka vetäisi sen tällä kertaa ylämummolaan ja teki näin illan toisensa. Marko alkoi tässä vaiheessa jo etsiskellä lompakkoaan varustekassinsa uumenista. Tonille syöttö oli jo pelin kolmas. Toteutettu vaparikuvio oli tuttu edellisestä turnauksesta, jossa se toimi peräti kahdesti. Maalin jälkeen tuomarit havahtuivat Höysän saavuttamaan kolmen maalin johtoon ja päättivät totutusti alkaa hieman avittamaan häviöllä olevaa joukkuetta tuomitsemalla heille ylivoimia normaalia selvästi herkemmin. Lapan ylivoima ei kuitenkaan toiminut pelissä lainkaan ja Höysä selvitti alivoimat melko helposti, vaikka joutui pelaamaan kolmella miehellä reilun minuutin verran Lapan ottaessa kentälle välillä kuudennen kenttäpelaajan. Kolmella kuutta vastaan pelattaesa ajassa 43.47 Lasse lunasti viimein illan rahapalkintonsa purkamalla pallon omalta alueelta kesän golfkentiltä tutulla rautaseiskasvingillä LaPan päätyyn ja aina tyhjään maaliin asti. Ilmeisesti Lassen grippi aukeaa vieläkin hieman liikaa, sillä lyönti lähti pienellä feidillä kaartaen lopulta kuitenkin aivan keskelle maalia. Kyllä mies slaissinsa tuntee! Muu joukkue iloitsi Lassen kolmannesta maalista ja ympäröi sankarinsa Markon jäädessä penkille tuijottamaan tyhjää kolikkopussiaan. 5-1 -maali katkaisi lopullisesti LaPan selkärangan, vaikka viimeinen peliminuutti vielä lätkittiinkin palloa Höysän päädyssä LaPa-ylivoiman merkeissä. Koko pelin torjunnoillaan loistanut Chris hoiti hajanaiset laukaukset helposti eikä vaarallisia tilanteita enää päässyt syntymään.

Voitto oli Höysälle tärkeä. Sillä saatiin paitsi tiivistettyä sarjakärkeä, myös säilytettyä hyvät kyttäysasetelmat loppukauden taistoja silmällä pitäen nousukarsintaviivan tuntumassa. Kahden sarjapisteen ohella iloisia oltiin kohentuneesta peli-ilmeestä, jota oltiin etsitty jo tovin aikaa internetin seuranhakupalstoilta ja Suomen Seduloista. Olisikohan se nyt löytynyt vai jääkö tämäkin ilmiö vain "yhden illan jutuksi"?